Kostpolitik

Vi lægger vægt på at måltidet skal være et naturligt samlingspunkt for børn og voksne. Det skal være hyggeligt at indtage måltidet, og der skal være tid nok til at spise.

Den mad, vi serverer, skal være både nærende og se indbydende ud og vi laver gerne tingene fra bunden, så vidt det er muligt.

Vi foretrækker lokale råvarer af god kvalitet og prøver at tilpasse køkkenet således, at vi tager hensyn til miljøet, når vi indkøber råvarer, eksempelvis ved at bruge de madvarer, der er sæson for.

Vi følger som udgangspunkt de anbefalede kostråd, men er ikke bange for at afvige fra disse i forbindelse med fester, fødselsdage og andre mærkedage. Indimellem har vi heller ikke problemer med at gøre hverdagen til en fest, når det handler om kosten.

Vores børn er i god fysisk form og bruger en enorm mængde energi i naturen hver dag. Derfor har de heller ingen problemer med at forbrænde lidt ekstra kalorier af. 

Vi tager naturligvis hensyn til børn, der har lægedokumenteret allergi eller eksempelvis diabetes.

Mad tilbedredt over bål er en fast del af vores program hver uge og børnene elsker at være med til at forberede og lave maden.